Tuesday, 27 August 2013

HURRY UP AND GRAB IT NOW!!!

Assalamualaikum.

Pe kabo sume. Ade sihat ker? Hehe ni bukan segmen Giveaway or something like that ea. Arini aku nak kongsi cara mudah nak menang iPhone5.. IPHONE 5 WOIIII.. Hehehe..Aritu aku ade cerite pasal Samsung Galaxy S4 kt SINI kan. Arini up sket ke iPhone 5. Hewhewhew :p

Aku pengguna prepaid sejak sedari dulu lagik. Pernah guna postpaid tapi aku jenis yang tak suke berhutang pasai takut tak terbayar kalau berhutang ni. Haa gituuu.... So sejak-sejak ade Maybank2u ni makin ligat la aku top-up. Haaa.. Kadang-kadang terase macam nak jadik agen topup yang tak berdaftar plak. Huhu.. And 1 day lepas aku buat transaksi, tetibe Hotlink bagi mesej :

'Menangi iPhone 5 setiap minggu dgn menambah nilai melalui Maybank2u atau m2u Mobile. Tamat 3/11. Tertakluk T&S.'

As usual, aku akan abai abai abaikan mesej-mesej yang berunsur macamtu.. Cewahhh bajet plak kan. Pastu try la bukak web Maybank2u. Tup tup klua ini macam




Hah kau..... Kemain senang betul skang ni nak menang yek. So ape tunggu lagi. Kalau tak boleh nak online gune pc or lappy, kemudahan skang dah macam-macam tersedia kat smartphone tu. Hehe.. Kalau tak tau nak topup number sape, meh kat number aku yer. keh keh keh..

Thru pc or lappy : http://maybank2u.com.my/
thru phone : http://www.maybank2u.com.my/mbb/Mobile/home.do

Don't be late fren =) Mane la tau kot rezeki ke kan.. Good Luck !!

Sekian,wassalam...

Monday, 12 August 2013

Journey of RAYA

Assalamualaikum

Well hello err monday again~!

Alhamdulillah harini dah ari yang ke 5 kite menyambut hari raya aidilfitri untuk tahun ni.. Hoho dan dan dan aku dah tecrongok kat ofis pepagi lagik. Bukan sebab aku tak nak beraye tapi sebab aku dah hilang punca nak arrange cuti. Nak balik jb ke, nak kemana ke. Lastly, aku balek rumah Shah Alam pastu duduk diam-diam T_T

Malam raye aritu aku, abang aku berserta kakak ipar aku gerak balek batu pahat. Sampai sane pun dah pukul 4 pagi. Beraye sakan la konon. First time beraye ngan family members yang baru.. Huhu excited dia len macam sket. Sumbat segale macam makanan yang ade. Puas!!! Raye kedua plak beraye kat Muar pastu trus memajukan langkah ke Kuala Selangor. Tu pun pukul 2 pagi gak baru sampai kampung. Naseb beyeek tak jammed ! Raye ketiga kitorang gi membanting padi kat sawah.. Kah kah kah.. Raye keempat tu la aku dah balek rumah Shah Alam. Family pun terus balik Johor. Tinggal la aku sensorang kat rumah.. Huwaaa T_T

Pagi raye pertama. Sebahagian dari keluarge besar.. Besar sangat.. Hohoho


Keluarga kecik. Luv my family

Wif my luvly and annoying aunty.. Hee..

Malam raye pertame nak gi men meriam with my sister-in-law..
Ni lah keje raye kedua dengan adik bujang aku ni.. Membanting padi kononnye.. Kah kah kah~

Tu jek la yang aku boleh share stakat ni. Hahaha~ Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin ye semua..

p/s - 1st time upload gambo sendirik. Malu =/

Monday, 5 August 2013

Jalan TAR oh Jalan TAR

Assalamualaikum

Well hello~!

Hoho lame beno la tak hapdet.. Aku sendiri pun jemu tengok blog sendiri yang macam tak de isi.. Hahaha... Maklum laa dah nak raye ni keje sume dan dan la timbul.. Tak pe la. Da name pun kerja kan. Arini dah ari yang 27 kite berpuase.. Diam tak diam dah nak sampai hujung Ramadhan.. Terase macam baru jek semalam bangun sahur untuk puase pertame.. Lagi setahun, baru jumpe lagi.. Tu pun kalau diizinkan Allah.. In Shaa Allah kalau umo panjang ye tak =')

Dah dah dah... Tak payah nak merapu sangat intro tu.. Nanti kene lempang dengan mouse pad.. So memandangkan raye dah nak dekat, weekend lepas aku ngan abg aku + akak ipar aku plan nak gi jalan TAR la kan ari sabtu malam tu. Plan dah cantik sangat dah gerak dari Selayang pukul 9 malam. What do you expect la kan. Hahaha stuck kat Jalan TAR for 3 hours. Rase macam nak meletop kpale otak ni mengadap jem yang macam harem tu. Bergerak pun seinci seinci. Macam-macam ragam dah kat dalam kereta. Tu kalau minyak ade 1 bar jek, memang kene tolak berjemaah la jawabnye. Memandangkan jam pun da pukul 12 lebih, so kitorang pun decide la berundur kereta diri. Pi carik port makan pastu balek tido berbekalkan perasaan kiciwa!!

Ari ahad tu plak lebih kurang dlam kol 12 lebih kitorang gi kubur KL-Karak jap. Pastu trus grak gi Jalan TAR semula. Hahaha gile degil kan. Nak pegi lagik walaupun semalam dah kene game kat tengah jalan raye. Tapi abg aku cakap nak nek tren jek la trun kat bank negare pastu menapak sket la ke Jalan TAR. Aku ok jek sebab aku memang suke kalau berjalan sane sini. Tapi tah camne abg aku trus drive sampai ke Jalan TAR. Haha aku lagi la okeeee jek ! Pun same gak jammed tak hengat. Tapi takde la teruk bebeno macam semalamnye.

Dapat parking lebih kurang pukul 330 petang, kitorang terus jamu mate tengok mane yang berkenan di mate dan melekat di hati. Darjah celcius pun boleh tahan tingginye menyebabkan tekak ni terase kering yang teramat sangat.

'Sedapnyeee topi tu....'

Hah sampai camtu skali hausnye aku tengok topi kaler-kaler pun jadik sedap! Hoho lepas abes brape round tu dalam pukul 5 camtu, akak ipar aku ajak lepak depan SOGO jap. So kat situ ade la dengar 'cikgu' mengajar pasal ilmu hisab. Nama dia En. Abdul Halim Bistamin. Care penyampaian dia memang sangat la superb! Terase macam nak masuk skolah semule jek. Hahaha... Pukul 630 tu kitorang grak balek pastu berbuke kat Selayang =p

Tapi ape yang aku nak share kat sini something pasal adab membeli-belah la. Aku puasa, kau pun puase. Mestila tak nak kalau disedekahkan caci maki kan. Kurang pahale puase camtu jek !


  • Dalam keadaan sesak camtu, simpan la hasrat nak men nset nak tayang android kau yang maha hebat tu. Pasal kau, jalan jadik tambah slow ! Kalau nak sangat belek nset, pi park tepi jap pastu telan trus nset tu hokey! Ni semalam sebok nak men nset, sampai brader tu tersalah bini. Nasib bek dia tak kaut tangan aku.
  • Simpan kahak untuk kegunaan mase dahage. Semalam brape kali aku nampak orang ludah kahak selembe jek! Eeee kalau terpijak tu kau tau tak bleh putus selera makan aku pat hari?!
  • Kakak, abang, kalau nak discuss nak beli pape yang ade dalam kedai tu, masuk jek trus dlam kedai tu. Aku gerenti la owner kedai tu tak mintak bayaran pun kalau kau keluar dari kedai tak beli pape. Orang belakang nak jalan pun susah.
  • Tau kan keadaan kat Jalan TAR tu camne ramainye. Sekali tengok dah macam perhimpunan Bersih dah kan. So, please be polite. Nak tukar laluan, bg salam dulu. Hahahaha..... Jangan tolak menolak. Kang telentang anak orang, susah nak jawab.
  • Golongan ibu bape yang bawak anak kecik tu, jagelaaaaa bebaik anak tu. Arini jek dah 3 kes hilang budak. Uish seram lah. Sayang anak tu..Huhuuu

-DUIT RAYE DARI ENCIK BOS!! TQ BOS!! NILAI TAK PENTING..YANG PENTING IKHLAS YEEE~! Hahahaha


Dah la malas nak membebel. Selamat bershoping, selamat balik kampung, selamat semuanya.. 10jari disusun memohon ampun dan maaf kalau sepanjang semua entry tu ade terkasar bahase yup. Selamat Hari Raye Maaf Zahir Dan Batin =p

Sekian,Wassalam~!