Thursday, 14 November 2013

Family Fun Day 2013 (Part 2)

Heee hari ke 2 family day takde la semudah yang aku jangke. Sebab dah set kat otak akan bangun lambat bile weekend. Dan padahnye, aku tertinggal bekpes. Bangun-bangun pagi tu, siap cecantik sket trus bekpes air masin. Orang kate matahari pagi tu baik untuk kulit. Mihihi.. Poyo-poyo bersidai tepi pantai nak buat istana pasir. Cehhh bentuk tupperware ade ah.

Tengah syok-syok jemur diri kat tepi pantai tu, kitorang didatangi beach boy yang memang terkenal dengan koleksi ayat-ayat manis untuk melariskan perniagaan bot pisang diorang tu. Agak mahal la jugak. Tapi aku ok kan jek sebab first time nak naik. Walhal dulu dah pernah snokerling mase kursus kat Pulau Pangkor cume tak sempat nak berbanana boat jek. Excited weiii....




Kebiasaan tiap-tiap tahun mesti tinggalkan replika hidup..ahaks. Tiap-tiap tahun mesti orang yang same.


Memang.. Memang memasing suke posing. Aku? Pi carik dlam laut.




Pagi tu agak lame la jugak jemur kulit. Dah pukul 11 terus balik homestay siapkan diri dan barang untuk pulang. Ye r kang pukul 2 nak check out. Plus lelame berjemur kang, bile naik keje takot orang ingat aku dari afrika plak. Ahaks~

Balek tu singgah makan kat kedai yang ade kat area homestay tu. Pastu terus cabut balek KL. Dan ura-ura tahun depan buat kat rumah nenek jek kat kampung. Haaa lagik jimat. Hihihi...





Dan dikesempatan ini aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat samaada secara langsung mahupun tidak. Mohon maaf dari pihak penganjur andai ada sebarang kekurangan. Jumpa lagi tahun depan.. See yeah..


++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dah happy-happy balik holiday tu tetiba dapat call yang rumah abg aku kat Selayang kene pecah masuk. Habis penyamun tu kemas rumah. Tv, kereta, mesin-mesin and so many other things lagi kene kebas. Tapi alhamdulillah sabtu lepas, team IPD Gombak dapat berkas penyamun-penyamun tu.
So you guys out there please be extra becareful while leaving home. Jenayah ade dimane-mane. Have fun!

Wassalam~

6 comments:

  1. ramai pulak yg ke PD skrg nie.. tambah pulak dah cuti sekolah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..haritu pun penuh kat tepi pantai tu..

      Delete
  2. Replies
    1. huhu best best best..release tension..

      Delete
  3. kesian dengan abang akak tu... semoga tabah dan diberkati..
    bestnya gi jenjalan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..dugaan nak dpt yg lebih baik kot..
      huhu mmg best..best sgt =)

      Delete