Friday, 8 November 2013

Family Fun Day 2013 (Day 1)

Assalamualaikum!!

Weee masih dalam mood holiday konon. Walhal keje menimbun terpaksa ngadap. But its ok. I'm a supergirl sume boleh settle. Cewahhh..

K.. Dah macam jadik adat family kitorang untuk buat family day tiap-tiap tahun. Visi dan misi masih same iaitu untuk mengeratkan lagi hubungan sesama keluarga disamping dapat mengendurkan kedutan-kedutan dimuka akibat stress bekerja. Ekekeke...

So pilihan destinasi kitorang tahun ni kat Teluk Kemang,Port Dickson,Negeri Sembilan selama 2hari 1malam dari 26-27/10/2013. Lepas berdiskas dengan ahli-ahli lembaga pengarah yang lain, penginapan ditetapkan di Homestay. Homestay ni ada 4 bilik. Master bedroom dia beso sangat k. Muat la 10 orang dalam tu. Harge 1 malam rm450. Sume orang sumbat dalam rumah tu.



Jarak dari homestay nak ke pantai tu memang agak jauh gak la. Nak kene turun bukit, naik jejantas, baru la sampai pantai. So petang tu sampai-sampai je terus layan air masin. Jakun kan kat Shah Alam takde laut.



Macam biase la bile kate family day ni dah berkumpul ramai-ramai tak kan nak ngadap muke sesame sedare. Family day tanpa BBQ ibarat kereta tanpa signal. Haaa tak lengkap gitu kan.



Bile dah kenyang tu, kitorang pun gi la mencuci mate kat expo yang ade kat Teluk Kemang tu. Macam-macam ade jual sampai tak menang mate nak memandang. Tapi aku cume beli air jek sebab aku bukan suke pun beli-belah bile gi holiday ni plus masetu bukan waktu gaji. Sekian,kesian... 

Ada sket hiburan dari band-band underground. Boleh la utk hiburkan hati yang berduka lara.. Keh keh keh...

Ehhhh den dah poie.. Ekau dah poie? K tak beli pun. Ahaks~!



Yeahhh JDT k.

Dah abeskan mase kat situ, balik rumah terus baammm tido! Tapi pakcik-pakcik terus bukak meja kopi depan rumah. Ngeteh katenyee...Aktiviti laut kurang pasai aku datang lambat =(

Part 2 akan bersambung dalam keluaran siri 2..keh keh keh..

4 comments:

  1. mmg best percutian keluarga.. dpt mengeratkan lagi silaturrahim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela slalu dapat berkumpul pun time raye jek..huhu..

      Delete
  2. salam memng best tambah2 kalau dpt bcuti dgn kluarga..
    mengeratkan silaraturahaim.. salam kenal ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..best mmg best..staun skali mmg kene buat..salam kenal jugak =)

      Delete