Wednesday, 30 October 2013

Selamat Pengantin Baru Bell !!

Assalamualaikum..

Hee ni cerite basi punye tapi nak masukkan jugak. Maklumla bz kununnye..

12 Oktober 2013 bersamaan hari Sabtu, ex-classmate; Siti Sohibul Nabilah Abdullah telah selamat di ijab kabulkan seraya selamat jugak menjadi isteri yang sah kepada En.Yusof..  Wahhh bestnyee tengok lepas sorang,sorang lagi member yang selamat bertukar ke status 'Puan'.

Majlis sanding dia buat hari Ahad. So aku pun dah siap-siap plan dengan ex classmate pegi rumah bell saing. Yela dah 4 taun tinggalkan skolah, alang-alang tu boleh la buat mini reunion.


Ni dia Mr. & Mrs. Yusof mase malam berinai. cantik sangat. Semoga berkekalan hingga syurga hendaknye (=

Aku suka sangat ngan konsep dia. Pengantin pun tak tenggelam. 

Ni la antare muka budak-budak klas aku dulu. Skang dah layak mak budak dah..

Muka-muka berjaya !



Dah jumpe ramai-ramai tu memasing sebok jek la pose sane pose sini. Memasing dah berjaye dengan kehidupan sendiri. Happy sangat. So geng, kite jumpe kat next wedding plak ye ^_~

Monday, 21 October 2013

Makan Makan Makan

Assalamualaikum

Hye hye hye dah lame rasenye tak berblog. Macam dah tak reti nak susun ayat. Hihi..

Beberape minggu lepas aku sesaje melepak kat rumah abg aku kt Selayang. Daripade aku berbosan duduk Shah Alam ni, ade baiknye aku marathon muvi kt sane. Macam biase ah abang aku musti akan amek aku kat Kepong Sentral pasai aku naik tren dari Padang Jawa. Dah name pun naik lrt kan. Macam-macam perangai manusia yang aku jumpe. Ni kalau nak crite kne post lagik 1 entry.. Hihihi....

So ari sabtu petang tu kakak kpd akak ipar aku craving nak makan cup cakes katenye. Kitorang pun terus la pegi +wondermilk kat uptown Damansara. Mihihi..



Haa cantek kan kedai dia yang comel tu.. Aku suke tengok design kedai dia yang bagi aku sangat unik. Kaki meja pun gune batang paip jek. So practical.




So itu la dessert yang di santap utk petang tu.. Sedaaaaap!!






Rase dia boleh tahan la. Nak kate moist sangat-sangat tu tak de la sangat. Cuma rasa dia sangat padu. Haha..Lemak manis berkrim semua cukup perfect. Harga pun tak de la mahal sangat. Kire memuaskan la. Kikiki..

Hari ahad tu plak kitorang masak lauk ala-ala seafood. Tah knape tekak ni ngidam sangat nak makan siakap. Hari ahad tu bersilat la kat dapur masak lauk pauk idaman hati.. So hasilnye sangat mengenyangkan. Erkkk alhamdulillah...



So petang tu dalam pukul 5 abang aku anta balek shah alam. Tetibe Kak Mira yang tengah dok sebok beresaimen tu menyebut-nyebut nak makan baskin robbin. Hah aku pun terus la cakap kat plaza masalam ade. Terus dia siap-siap pastu cabut gi shah alam.



Otw nak sampai rumah aku tu, dia cakap plak teringin nak makan biskut rainbow. Aku penah rase cookies ni. Memang sedap. Rangup, manis, lemak, ape kejadah sume best. Pasni kene la usha-usha lebih pasal biskut lidah kucing ni. Heee


Nahhh mane pulak nak carik lidah tuu.. Sesape ade info area Shah Alam / Selayang, inform kat aku ea.. Tengkiu ^_~

Wassalam..