Wednesday, 18 September 2013

Terima Kasih En.Hotlink!!

Assalamualaikum!!

Hey hey hey..Mood sangat-sangat super duper happy tahap naga. Haa nampak tak betape happy sangat aku ni.

Brape ari lepas aku rase tersangatlah spoil. Pasai empon yang di tunggu-tunggu masih tak kunjung tiba. Rase macam errr ok aku dah kene game ngan hotlink. Redha jek la sebab aku takde kluarkan duit untuk dapatkan empon tu. Pastu tetibe ade unknown number call mintak confirmation address. Wahhaaaa time tu dah rase macam nak cium sume bende yang ade kat ofis. Dia kate just standby jek sebab penghantaran akan dibuat pada bila-bila masa. So, aku pun tunggu.. tunggu..... tunggu...... dan tungguu.......

1 ari...

2 ari....

3 ari......

berhari-hari.....

"Woi empon ko dah kene rembat la wei dengan runner tu".. Tetibe suare-suare berbunyi.. Aaaaa kat hati pun dah terdetik camtu jugak. Tapi lek lagi. Tunggu jugak..

Sampai 1 ari tu rase macam kesabaran dah paras idong dah. Memule call 1300820120 tu. Dia kate sebarang penghantaran kene tanye kat centre berdekatan. Tengahari tu waktu lunch terus grak SACC Mall pi tanye. Sekali hampe giler sebab tu bukan centre. Cehh.. Aku pun balik dengan keadaan yang pasrah amat.

Time tu aku dah redha jek la.. Takpe la bukan rezeki kan. Walhal dalam hati rase macam nak sumpah seranah dah tu. Hahaha.. Dah brape ari pastu, dalam pukul 3petang aku dapat call dari unknown number. Dia kate call dari maxis. Masetu aku rase macam nak lompat bintang weiii!!! Pas kmpom alamat tu aku terus tanye bile nak anto. Dia kate, nak anta dah ni ha. Mak aiiii dari letak fon tu aku mcm tak boleh nak benti senyum hoi! Seronok bukan kepalang. Tak lame pastu dia pun sampai la ke ofis. Kui kui kui.. Maka....


Gambar belas ihsan dari opismate =P tQ Kak Linda..

Terima kasih Ya Allah..sukeeeeee sangat-sangat kuase sembilan. Hoho tapi belum sempat-sempat nak godeh sume apps yang ade. Ofismate kate tak boleh tido malam la tu...Haha tak de maknenye..Sim card pun nak kene potong bagai. Btw,nset ni sangat best!! Silelah beli..hew hew hew

Sekian,wassalam =)

Friday, 6 September 2013

Sabun Beras

Assalamualaikum..

Hey hello semua ^_~!

Ok nak tanye jap.. Penah ada masalah keting / celah memane yang nampak kehitaman? Ade jeragat / bintik hitam kat muke? Leher berkerak dah macam serbuk kopi? Okeyy tak de masalah.. Sebab tu memang masalah biasa bagi mereka yang malas. Ha ha ha.. So kite ni perem kene la jage kebersihan luar dan dalam. Badan nak pakai lame kan. Bukan susah pun nak cantik. Yang penting jangan malas!! Bak kate pepatah masyarakat Cina :

‘tiada perempuan yang dilahirkan hodoh kerana yang ada hanyalah perempuan yang malas saja’

Haaa kau kene setepek! Haritu jalan-jalan kat opis orang lain. Sekali ade akak cute promote 1 produk ni ha. Katenye boleh mencerahkan kulit yang agak tak berape nak cerah tu. Kah kah kah~


Haaa tu dia sabun beras..

Nak cakap banyak pun tak gune.. So jemput bace..
Sabun dia kaler putih. Putih macam susu.. =P
Aku tanye la sejauh mane keberkesanannye. Akak tu kate dah gune 2 bulan dan keting pun makin cerah. Haaa... Oleh kerana  harga dia amatlah murah, so aku amek la sekotak. Sambil-sambil support bisnes member. Aku belum try lagik. Just cium-cium jek bau dia. Sangat wangi okeyy..Hewhewhew..

Bagi aku la kan, tak salah nak mencuba sebab untuk kebaikan diri sendiri. Kalau bajet dah terover banyaknye, memang tak leceh la trus gi spa tiap-tiap minggu. Kompom 1 bintik hitam pun kau tak kan jumpe melainkan taik lalat. Aku rase sabun ni boleh beli kat farmasi. Tak pasti berape rege dia sebab aku beli dengan harga serendah RM 3.50 jek. Tak tau la kalau kat luar boleh dapat lagi murah. Ok dah malas. Selamat mencuba~!



notaKUKUkaki: jangan cuba-cuba masukkan sabun ni dalam periuk dengan harapan dapat bertukar jadik nasik! =D

Sekian,wassalam =)