Monday, 5 August 2013

Jalan TAR oh Jalan TAR

Assalamualaikum

Well hello~!

Hoho lame beno la tak hapdet.. Aku sendiri pun jemu tengok blog sendiri yang macam tak de isi.. Hahaha... Maklum laa dah nak raye ni keje sume dan dan la timbul.. Tak pe la. Da name pun kerja kan. Arini dah ari yang 27 kite berpuase.. Diam tak diam dah nak sampai hujung Ramadhan.. Terase macam baru jek semalam bangun sahur untuk puase pertame.. Lagi setahun, baru jumpe lagi.. Tu pun kalau diizinkan Allah.. In Shaa Allah kalau umo panjang ye tak =')

Dah dah dah... Tak payah nak merapu sangat intro tu.. Nanti kene lempang dengan mouse pad.. So memandangkan raye dah nak dekat, weekend lepas aku ngan abg aku + akak ipar aku plan nak gi jalan TAR la kan ari sabtu malam tu. Plan dah cantik sangat dah gerak dari Selayang pukul 9 malam. What do you expect la kan. Hahaha stuck kat Jalan TAR for 3 hours. Rase macam nak meletop kpale otak ni mengadap jem yang macam harem tu. Bergerak pun seinci seinci. Macam-macam ragam dah kat dalam kereta. Tu kalau minyak ade 1 bar jek, memang kene tolak berjemaah la jawabnye. Memandangkan jam pun da pukul 12 lebih, so kitorang pun decide la berundur kereta diri. Pi carik port makan pastu balek tido berbekalkan perasaan kiciwa!!

Ari ahad tu plak lebih kurang dlam kol 12 lebih kitorang gi kubur KL-Karak jap. Pastu trus grak gi Jalan TAR semula. Hahaha gile degil kan. Nak pegi lagik walaupun semalam dah kene game kat tengah jalan raye. Tapi abg aku cakap nak nek tren jek la trun kat bank negare pastu menapak sket la ke Jalan TAR. Aku ok jek sebab aku memang suke kalau berjalan sane sini. Tapi tah camne abg aku trus drive sampai ke Jalan TAR. Haha aku lagi la okeeee jek ! Pun same gak jammed tak hengat. Tapi takde la teruk bebeno macam semalamnye.

Dapat parking lebih kurang pukul 330 petang, kitorang terus jamu mate tengok mane yang berkenan di mate dan melekat di hati. Darjah celcius pun boleh tahan tingginye menyebabkan tekak ni terase kering yang teramat sangat.

'Sedapnyeee topi tu....'

Hah sampai camtu skali hausnye aku tengok topi kaler-kaler pun jadik sedap! Hoho lepas abes brape round tu dalam pukul 5 camtu, akak ipar aku ajak lepak depan SOGO jap. So kat situ ade la dengar 'cikgu' mengajar pasal ilmu hisab. Nama dia En. Abdul Halim Bistamin. Care penyampaian dia memang sangat la superb! Terase macam nak masuk skolah semule jek. Hahaha... Pukul 630 tu kitorang grak balek pastu berbuke kat Selayang =p

Tapi ape yang aku nak share kat sini something pasal adab membeli-belah la. Aku puasa, kau pun puase. Mestila tak nak kalau disedekahkan caci maki kan. Kurang pahale puase camtu jek !


  • Dalam keadaan sesak camtu, simpan la hasrat nak men nset nak tayang android kau yang maha hebat tu. Pasal kau, jalan jadik tambah slow ! Kalau nak sangat belek nset, pi park tepi jap pastu telan trus nset tu hokey! Ni semalam sebok nak men nset, sampai brader tu tersalah bini. Nasib bek dia tak kaut tangan aku.
  • Simpan kahak untuk kegunaan mase dahage. Semalam brape kali aku nampak orang ludah kahak selembe jek! Eeee kalau terpijak tu kau tau tak bleh putus selera makan aku pat hari?!
  • Kakak, abang, kalau nak discuss nak beli pape yang ade dalam kedai tu, masuk jek trus dlam kedai tu. Aku gerenti la owner kedai tu tak mintak bayaran pun kalau kau keluar dari kedai tak beli pape. Orang belakang nak jalan pun susah.
  • Tau kan keadaan kat Jalan TAR tu camne ramainye. Sekali tengok dah macam perhimpunan Bersih dah kan. So, please be polite. Nak tukar laluan, bg salam dulu. Hahahaha..... Jangan tolak menolak. Kang telentang anak orang, susah nak jawab.
  • Golongan ibu bape yang bawak anak kecik tu, jagelaaaaa bebaik anak tu. Arini jek dah 3 kes hilang budak. Uish seram lah. Sayang anak tu..Huhuuu

-DUIT RAYE DARI ENCIK BOS!! TQ BOS!! NILAI TAK PENTING..YANG PENTING IKHLAS YEEE~! Hahahaha


Dah la malas nak membebel. Selamat bershoping, selamat balik kampung, selamat semuanya.. 10jari disusun memohon ampun dan maaf kalau sepanjang semua entry tu ade terkasar bahase yup. Selamat Hari Raye Maaf Zahir Dan Batin =p

Sekian,Wassalam~!

10 comments:

  1. yuyu teringin nk pi jalan tar ,,, seumur idup x pnah ag pi -_- mesti best kan ...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu best memang best sebab sale gile babas..tapi nak kene plan cecantik la..

      Delete
  2. selamat hari raya cik kechik..

    zaman shopping disana dah berlalu. usia jadi faktor..tak sanggup bersesak, huhu....nanti migrain, hee..

    p.s tak faham kenapa kata kubur Kl-Karak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raye jugak utk akak (=

      hehe klau bujang sesuai la nk merayap carik penyakit kt sane..

      0ow kitorang gi tanah perkuburan islam KL-Karak..bersihkan kubur n buat tahlil ringkas utk arwah mak akak ipar..

      Delete
  3. Selamat hari raya dik kechik..:)

    seronok dia dapat duit raya..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raye jugak mama =)

      hehe seronok la kite sorang jek yang dapat..

      Delete
  4. Selamat Hari Raya.. mohon ampun maaf sepanjang perkenalan di alam maya nie.. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat jugak utk fiza..same2 la kite bermaafan ye ^_~

      Delete
  5. Artikel isinya sangat menarik dan ditunggu kunjungan baliknya ya.

    ReplyDelete