Wednesday, 3 July 2013

Kekwatnye artis tak jadik ni!!!!!

Assalamualaikum

Well hello~!

Kisah ni diadaptasi dari pengalaman aku sendiri..Walaupun benda ni jadik setahun yang sudah tapi terase macam baru semalam jadik..Sakiiiiit sangat ati ni =/

Lokasi : Kedai Makan XYZ (Thai Seafood)
Waktu : 8.30 mlm
Situasi : Tengah amek pesanan makanan
Si Pelaku : Pelayan & Keluarga artis kekwat !!



Pelayan : Ye nak oder ape?

Artis : Nasi putih 7 org makan. Udang goreng tepung 2 orang makan. Sotong goreng kunyit 2 orang makan. Kailan ikan masin 1orang makan. Kangkung goreng belacan 1 orang makan. Tomyam campur 3 orang makan. Air, ko bagi air fresh orange 1 jug.

Mak Artis : Dik,kerabu mangga ada tak?

Pelayan : Takde,makcik..Yang ade cume kerabu sotong,ayam,udang,daging ngn kerabu campor.

Mak Artis : 0o kalau camtu tak pe lah..

Pelayan : Ada nak tambah pape?

Artis : Dah. Itu je !

Pelayan : Ok saya repeat ye..(Dengan muke manis dan ayat berlapik,si pelayan pun ulang suara semula)

Mak Artis : Dik,kerabu mangga ada tak?

Pelayan : Takde,makcik..Yang ade cume kerabu sotong,ayam,udang,daging ngn kerabu campor.Ade apa-apa lagi?

Artis : Orang melayu kan?

Pelayan : A,ah kenape?

Artis : 0ooo ingatkan orang thai..Paham bahase melayu kan?!

Pelayan : Terime kasih..(Sambil berlalu dengan muke yang pasrah)


5 minit kemudian..

Aku nampak artis kekwat yang tak jadik tu ke hulur ke hilir kat kedai tu.. Kononnye nak orang len nampak la dia makan malam kat situ! Memang aku nampak la 2 3 orang yang pandang kat dia tapi takder sorang pun la nak gi kerumun kat dia!! Sesungguhnya,bukan aku cemburu buta la dia dapat jadik artis.. Hakikatnye, perangai dia yang kerek tu buat aku jadik mual..Artis dari program realiti jek pun.. Dah tu populariti tak kemana plak tu..Patotla ramai peminat lari.. Then dalam kes tu plak,agak-agak sape yang tak paham bahase melayu gaknye ek..??? Sape artis tu,bia aku dan pelayan tu jek la yang tau..

Pesan aku pada sesape yang bakal jadik artis tu,kot2 ade readers n blogger yang tetibe jadik artis tu,tolong la jangan nak kekwat sangat..Jage sket air muke orang lain..Memang mase tu ko tengok dia cume pelayan kedai makan thai jek..Tapi mane tau 1 ari nanti dia boleh kalahkan kau.. Jalan terlalu mendabik dada sampai lupe longkang yang kat depan mate..KESIAN !!!

Sekian luahan perasaan..
Wassalam~

13 comments:

  1. Sapa la artis tu ye.. xtau nak jaga air muka org langsung. Geram pulak!

    ReplyDelete
  2. berlagaknya..siapakah gerangan itu..huhu

    ReplyDelete
  3. kalau bg 1 hint,kmpom kenal sape..tp tsk pe smoge dy cpt berubah sblum ramai lagi org yg dok sumpah seranah dy..

    ReplyDelete
  4. artis mana ni berlagak sangat..? report dekat beautifulnara

    ReplyDelete
  5. hahaha, Tedi x kisah pun artis2 mana. Jumpa Mustafa Kamal beli ikan masin pun, Tedi tak hirau.

    ReplyDelete
  6. Fadh leyanie- haha ke sane nnti mkin naik tocang plak dy

    tedi - its not about jmpe artis n batak sgt..tp sebagai artis,yg org ramai kenal,behave la sket..ye x?

    ReplyDelete
  7. nama pun artis.. glamour mesti lebih.. hahahaha..
    dah biasa jumpa kerenah org macam nih.. bukan artis pun.. lebih lagi ada..

    ReplyDelete
  8. kerek x bertempat..kalau high class sgt,mkn la kt hotel 5 star tu..

    ReplyDelete
  9. Die tak tahu, ntah2 y amek order tu tokey kedai ke ape.. artis pon nak berlagak.. kalau tok pnghulu ke YB ke aku tak heran. BTW,aku jarang nak g kerumun artis..kcuali klu die tu M Nasir, A Samad Said, Awie, Amy search, Mus, Zainal Abidin, Ramli Sarip, Rahimidin Zahari, UAI (Artis ke?), Ustaz Don (pon Artis ke?), Sabri Yunus, Mustafa Kamal. Mungkin ada 2 3 orang lagi y tertinggal..ahahahaha

    ReplyDelete
  10. nahaha maksudnye artis2 yg legend laa.. yup aku stuju 200%..

    ReplyDelete
  11. siapakah artis tersebut..jeng2..huhu

    ReplyDelete
  12. haha artis lelaki biawak yg biadap

    ReplyDelete
  13. Ohh artis lelaki ek. Biasa artis perempuan yang pandai kekwat2 ni. Huhu~

    ReplyDelete